Igretec

Als agentschap voor economische ontwikkeling van Charleroi Métropole beheert IGRETEC vandaag 21 bedrijvenparken en meer dan 67.000 m² kantoren, werkplaatsen, laboratoria en relaishallen. Om een zo breed mogelijk gamma van infrastructuur aan te bieden die aangepast is aan de behoeften van bedrijven, heeft de intercommunale onlangs nieuwe sites voor vestiging van bedrijven in het leven geroepen: Charleroi-Airport I, Charleroi-Airport II, de uitbreiding van de bedrijvenparken Thuin-Lobbes en Chimay-Baileux en de Ecopole.

Een sectorale aanpak zal de toekomstige investeringen van de intercommunale begeleiden en kan ook betrekking hebben op het huidige patrimonium, om dit in lijn te brengen met de strategische ontwikkelingen. Voor de biotechnologiesector is in 2019 al een begin gemaakt met deze aanpak. Momenteel wordt een groot project bestudeerd, dat de bouw van meer dan 20.000 m² laboratoria, kantoren en toegang tot talrijke diensten op de Aéropole omvat.

Actieve marketingactiviteiten worden uitgevoerd op de site van het European Industrial Park Brussels South Charleroi, voorheen Caterpillar. Dit 93 ha groot terrein, waarvan 25 ha "bebouwd", is ideaal gelegen en vormt een unieke kans in Europa.